Onze stijl van coachen

Onze stijl van coachen kunnen we met twee woorden omschrijven: ORAKI en NOBEL.
Onze coaches werken vanuit onze kernwaarden, namelijk: Openheid, Respect, Aandacht, Kwaliteit, Integriteit.
En onze basishouding is NOBEL: Nieuwsgierig, Open, Bewust ‘onnozel’, Eerlijk, ‘Lui’.

Maatwerk aanpak

Wij werken niet met een vast protocol of standaard stappenplan. Want geen vraag is hetzelfde en dus de aanpak altijd maatwerk. Daarnaast gebeurt het vaak dat er tijdens een sessie iets nieuws boven komt. Daardoor verandert soms het leerdoel of de focus, wat vraagt om een gepaste aanpak. Onze coaches zijn door de wol geverfd en zijn in staat tijdens de sessie gericht in te spelen op wat er gebeurt en wat jij nodig hebt.
Praktisch als het kan, diepgaand als het helpt. Alles gericht op jouw resultaat.

Coachen vanuit eigenaarschap

Jouw eigenaarschap is een voorwaarde voor coaching. Oftewel, jij neemt zelf verantwoordelijkheid voor je groeiproces en je maakt daarin de keuzes die bij jou passen. Daarom zal je coach nooit tegen jou zeggen hoe je het moet doen, maar je altijd vragen hoe jij het wilt en gaat doen.

Dus verwacht geen slimme antwoorden op al je vragen (want daar leer je niet zoveel van) en wees bereid zelf het hardst te werken aan je ontwikkeling.

Samen werken aan jouw ontwikkeling

Voor de duidelijkheid: jouw eigenaarschap + een ‘Luie’ coach betekent niet dat je er alleen voor staat. Integendeel! Je mag rekenen op een gedreven coach die alles uit de kast trekt zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Dat levert een gelijkwaardige samenwerking op die verder gaat dan alleen de zakelijke kant.
Jouw coach voelt zich persoonlijk betrokken bij jou en is net zo blij en trots met jouw ontwikkeling als jij.

Resultaatgericht coachen

Wij coachen niet met de insteek ‘praten-om-het-praten’ (alhoewel dat soms OK is), maar we gaan voor concreet resultaat. Daarom sluiten we iedere sessie af met één of meer heldere afspraken die bij jou passen (bij voorkeur bedenk je de afspraken zelf). Daarmee ga jij in jouw praktijk aan de slag en als je daarbij ergens tegen aan loopt, trek je bij je coach aan de bel. De volgende sessie beginnen we met jouw ervaringen en vooruitgang.

Je bent in vaardige handen

Je coach heeft een arsenaal aan ‘gereedschappen’ om jou te helpen het beste uit jezelf te halen. Vanuit de basis van een goed gesprek houdt hij / zij je een spiegel voor, vraagt je de hemd van het lijf, luistert en vraagt door, neemt geen genoegen met vage antwoorden, checkt zaken, zoekt je grenzen op, provoceert met een glimlach, confronteert, doet praktische oefeningen met je, moedigt je aan, prikkelt, helpt je keuzes te maken, viert successen met je, doet suggesties en helpt je bij het maken van je eigen afspraken en het bedenken van je eigen tips.

En dat allemaal in een open, respectvolle  sfeer die tegelijk ontspannen en scherp is.