Onze werkwijze in coaching

Persoonlijk, praktisch en resultaatgericht. Dat is hoe wij een coachingstraject vormgeven. We communiceren duidelijk, zodat iedereen weet wat hij/zij kan verwachten.
En het mooie is dat jij vooral bepaalt hoe jouw traject er inhoudelijk uit ziet. Want jij staat aan het roer!

Persoonlijk intakegesprek

Elk coachingstraject begint met een persoonlijk intakegesprek tussen jou en onze coach. Dat gesprek is bedoeld om kennis te maken en te kijken of er een klik is tusen jou en je coach. En uiteraard gaan we bespreken wat je wilt leren; jouw coachvraag. Hier komt ook jouw eigenaarschap op tafel.

Als iemand anders de opdrachtgever is (bijvoorbeeld je leidinggevende), dan wordt die uiteraard bij (een deel van) het gesprek betrokken.

Als alles helder is en op de essentiële vragen met JA zijn beantwoord (is er eigenaarschap? Is er een klik tussen jou en je coach?), dan doen wij een passend voorstel voor jouw coachingstraject.

Tijd en plaats

Coaching vindt in principe plaats in onze coachruimte in Baarn. Daar hebben we een prettige, inspirerende sfeer gecreëerd en bovendien kom je daar los van je dagelijkse werkomgeving.

Soms is het juist wenselijk de coaching naar jouw werkplek te verplaatsen. Je coach kan jou daar aan het werk zien en je na afloop zijn/haar waarnemingen teruggeven (gerichte voorbereiding op een werksitiuatie werkt ook goed). Deze vorm van coaching (on-the-job) doen we uiteraard alleen als dat OK is voor alle betrokkenen.

En soms gaat je coach met jou het bos of het park in. Want ook dat kan heel verhelderend zijn en nieuwe invalshoeken opleveren.

Een coachingsessie duurt zo’n 2 uur. Je hebt dus lekker de tijd om samen de diepte in te gaan.
Overigens: als je een keer in de helft van de tijd klaar bent, dan krijg je een halve factuur. Dat vinden we wel zo eerlijk.

Praktijk en reflectie

Je maakt van ieder coachingsessie een reflectieverslag. Daarmee zet je de hele sessie nog eens voor jezelf op een rijtje en gaat het bewustwordingproces nog een tijdje door. Het helpt soms ook om eens terug te kijken naar oude reflectieverslagen om je eigen ontwikkeling te zien.

Tussen twee coachingsessies zit je wat ons betreft niet stil. Want in jouw praktijk vindt het echte ontwikkelingsproces plaats.

In de praktijkperiode werk je aan (een) praktijkopdracht(en) die je zelf hebt bedacht tijdens de coachingsessie (uiteraard denkt je coach met je mee).

In je reflectieverslag beschrijf je hoe je praktijkopdracht(en) verliep(en).

De volgende sessie begint met een terugblik aan de hand van jouw reflectieverslag. Vervolgens ga je verder met jouw antwoord op de laatste vraag in het reflectieverslag: ‘Wat wil ik een volgende coachingsbijeenkomst bespreken / doen?’.

Aandacht op afstand

Als je in jouw praktijk ergens tegenaan loopt of een vraag hebt, dan willen we niet dat je daarmee blijft lopen tot de volgende sessie. Dus je mag je coach altijd bellen of mailen!

Onze aandacht voor jou houdt niet op na een coachingsessie.