035-6267484

Onze werkwijze in coaching

Persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Dat is hoe wij graag werken, dus ook in onze coachingstrajecten.

Jij staat centraal en de coach is er helemaal voor jouw persoonlijke (professionele) vraag. Daarbij richten we ons op jouw praktijk van alledag en hoe jij daar het beste resultaat kunt behalen.

Onze werkwijze in coaching 1
En het mooie is dat jij vooral zélf bepaalt hoe jouw traject er inhoudelijk uit ziet.
En natuurlijk mag je van je coach suggesties en een zekere mate van sturing verwachten, maar uiteindelijk neem jij de beslissingen. Want het gaat om jouw ontwikkeling en jij staat aan het roer!
Onze werkwijze in coaching 2
Onze werkwijze in coaching 3

Persoonlijk intakegesprek

Elk coachingstraject begint met een persoonlijk intakegesprek tussen jou en onze coach. Dat gesprek is bedoeld om kennis te maken en te kijken of er een klik is tussen jou en je coach. En uiteraard gaan we bespreken wat je wil leren; jouw coachvraag. Hier komt ook jouw eigenaarschap op tafel.
Als iemand anders de opdrachtgever is (bijvoorbeeld je leidinggevende), dan wordt die meestal bij (een deel van) het gesprek betrokken.
Als alles helder is en de essentiële vragen (is er eigenaarschap? Is er een klik tussen jou en je coach?) met JA zijn beantwoord, dan doen wij een passend voorstel voor jouw coachingstraject.

VOORSTEL COACHINGSTRAJECT

In dat voorstel schrijven we o.a. jouw leerdoelen en het aantal sessies die jouw coach samen met jou denkt nodig te hebben om voldoende  resultaat te behalen. 

Let wel, dit is slechts een inschatting, dus je zit nergens aan vast. En bovendien zijn wij geen ‘sessie-opmakers’: klaar is klaar!
Dus jij kunt op ieder moment stoppen met de coaching, bijvoorbeeld als je leerdoelen bereikt zijn of als het effect onvoldoende is.

Meer sessies afnemen kan ook, maar niet ‘zomaar’. We kijken samen kritisch naar de meerwaarde.
En uiteraard alleen met toestemming van de opdrachtgever (bijv. je leidinggevende). 

TIJD EN PLAATS

Coaching vindt in principe plaats in onze coachruimte in Baarn. Daar kom je in een prettige sfeer makkelijk(er) los van je dagelijkse werkomgeving.
Soms is het juist wenselijk de coaching naar jouw werkplek te verplaatsen. Je coach kan jou daar aan het werk zien en je na afloop zijn/haar waarnemingen teruggeven (gerichte voorbereiding op een werksituatie werkt ook goed). Deze vorm van coaching (on-the-job) doen we uiteraard alleen als dat OK is voor alle betrokkenen.
En soms gaat je coach met jou het bos of het park in. Want ook dat kan heel verhelderend zijn en nieuwe invalshoeken opleveren.
Een coachingssessie duurt zo’n 2 uur. Je hebt dus lekker de tijd om samen de diepte in te gaan.
Overigens: als je een keer in de helft van de tijd klaar bent, dan krijg je een halve factuur. Dat vinden we wel zo eerlijk.

PRAKTIJK EN REFLECTIE

Tussen twee coachingssessies zit je wat ons betreft niet stil. Want in jouw praktijk vindt het echte ontwikkelingsproces plaats.
In de praktijkperiode werk je aan (een) praktijkopdracht(en) die je zelf hebt bedacht tijdens de coachingssessie (uiteraard denkt je coach met je mee).

Als dat bij je past, dan maak je van iedere coachingssessie een reflectieverslag. Daarmee zet je de sessie nog eens voor jezelf op een rijtje en gaat het bewustwordingsproces nog een tijdje door.
Het helpt soms ook om eens terug te kijken naar oude reflectieverslagen om je eigen ontwikkeling te zien. In je reflectieverslag beschrijf je ook hoe je praktijkopdracht(en) verliep(en).

De volgende sessie begint met een terugblik op de praktijkperiode, eventueel aan de hand van jouw reflectieverslag.
Vervolgens pakken jij en je coach de sessie op met het volgende punt dat jij op de ‘agenda’ hebt gezet.

AANDACHT OP AFSTAND

Als je in jouw praktijk ergens tegenaan loopt of een vraag hebt, dan willen we niet dat je daarmee blijft lopen tot de volgende sessie. Dus je mag je coach altijd bellen of mailen!
Onze aandacht voor jou houdt niet op na een coachingssessie.

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
COACHEN

WEET JE GENOEG OVER ONZE WERKWIJZE IN COACHING?

Kijk dan eens naar onze specifieke thema’s binnen coaching:

WEET JE NOG NIET WELK TYPE COACHING BIJ JE PAST?

Kun jij de hulp van een professionele coach gebruiken, maar weet je niet precies in welke hoek je het moet zoeken: algemene coaching, loopbaancoaching of stresscoaching?
Zet dan de eerste stap, klik op de knop hieronder en vul het contactformulier in.

Of bel meteen naar 035 – 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Hij denkt graag met je mee en zal je eerlijk adviseren.