035-6267484

Training Competentiemanagement

Groei en inzet van talenten en ontwikkelpunten

Wij geloven sterk in het werken met competenties, maar dan wel op een praktische manier. Dus niet alleen maar mooie competentieprofielen, maar vooral de vertaalslag maken naar de praktijk van alledag. Daarin hebben wij onze sporen verdiend. Toegankelijk en praktijkgericht, persoonlijk en resultaatgericht.

ONTWIKKELEN VAN COMPETENTIES

De kracht van competentiemanagement bestaat uit:

  • het goede gesprek tussen medewerker en manager.
  • het maken van concrete (SMART) afspraken over het ontwikkelen en/of gericht inzetten van competenties.

Wat daarvoor nodig is?

  • een open en op ontwikkeling gerichte houding van manager en medewerker.
  • een zekere mate van zelfreflectie.
  • eigenaarschap.
  • goede wil en goede gesprekstechnieken van beide gesprekspartners.

 

VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK

Wij geloven sterk in het werken met competenties, maar dan wel op een praktische manier. Daarom gebruiken we niet slechts mooie competentieprofielen, -woordenboeken of -handboeken, maar we maken de vertaalslag naar de praktijk van alledag. De theorie zien we als een bruikbaar instrument, waarmee je slechts de eerste stap kunt zetten. De stap die daarna komt, die vinden wij veel interessanter: Hoe gebruik je al die instrumenten in de dagelijkse praktijk?

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
TRAINEN

VAN GOEDE INTENTIES NAAR SMART-AFSPRAKEN

Bij Oraki vinden we het belangrijk om het goede gesprek en de intenties om te zetten in concrete (SMART) afspraken over competenties en het gewenste effect daarvan. Want zonder heldere afspraken verzand je al snel in ‘goede voornemens’ en blijven verwachte resultaten uit.

Ons advies: voer in de richting van de organisatiedoelen een goed, persoonlijk gesprek over competenties en zet dat om in concrete afspraken. Van abstract naar concreet, van positieve intenties naar SMART afspraken. En dat in een goede balans tussen mens- en resultaatgerichtheid. We denken op gebied van competentiemanagement graag met je mee. En we zijn natuurlijk bereid om je er meer over te vertellen. Op een toegankelijke, praktijkgerichte, persoonlijke en resultaatgerichte manier.

PRAKTISCHE COMPETENTIEPROFIELEN

Wij hebben tientallen organisaties geholpen om hun competentiemanagement op een praktische wijze in te voeren, inclusief het maken van toegankelijke, werkbare competentieprofielen.
In de fase van instrumentontwikkeling adviseren wij een werkwijze die op de praktijk en draagvlak van de deelnemers gericht is. Bij voorkeur stellen wij met groepen medewerkers (functiegroepen) de competentieprofielen op, die uiteraard passen bij de kerncompetenties en de organisatiedoelen (vastgesteld door het management).
Ook hebben we veel ervaring met het begeleiden van werkgroepen bij het centraal maken van competentieprofielen.
In alle situaties geldt: we beschrijven de competenties altijd in herkenbare taal en in gedragskenmerken (topje van het ijsbergmodel), rechtstreeks uit de praktijk van de gebruikers.

COMPETENTIEMANAGEMENT IN JOUW ORGANISATIE?

Wil jouw organisatie toegankelijk en resultaatgericht gaan werken met competenties? Of werken jullie al een tijd met competentiemanagement en is het tijd voor een frisse, praktische impuls?

Bel dan naar 035 – 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Of vul het contactformulier hieronder in.
Een oriënterend gesprek is snel geregeld. We denken graag mee en zullen je eerlijk adviseren.

Download brochure

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MAAK KENNIS MET ONZE TRAINERS

 

MAAK KENNIS MET ONZE TRAINERS