035-6267484

Workshop Communicatieve vaardigheden verbeteren

Oefenen met acteur in ons communicatielab

In een kleine groep onbevangen oefenen met een trainingsacteur om je communicatie vaardigheden te verbeteren. In een veilige omgeving kun je volop experimenteren met verschillende communicatieve vaardigheden. Dat noemen wij het communicatielab. Effectief en met impact.

Communicatietechnieken oefenen, experimenteren en ervaren

Omdat het best lastig is om ander gedrag in de praktijk uit te proberen, blijven veel mensen hangen in hun huidige manier van communiceren. Misschien wil je je communicatieve vaardigheden verbeteren, maar hoe pak je dat aan? ‘Gewoon doen’ is best eng en riskant. Je weet immers niet hoe de ander zal reageren. Die zal misschien niet begrijpen waarom jij op een nieuwe manier communiceert. Of erger nog: hij of zij wordt boos of gaat de discussie met je aan.
Daarom bedachten wij het Communicatielaboratorium. In ons communicatielab kun je naar hartenlust en onbelemmerd oefenen, experimenteren en ervaren!

Workshop Communicatieve vaardigheden verbeteren 1

Nu met 20% zonnige zomerkorting!

Deze training geven wij alléén in-company (groepen of 1-op-1). Vraag naar de mogelijkheden voor maatwerk via planning@oraki.nl of 035-6267484.

In-company workshop Zomerschool

Deze workshop kunnen we ook voor (een) groep(en) binnen jouw bedrijf of organisatie geven.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Oefenen met een trainingsacteur

Waarom is het effectief om te oefenen met een trainingsacteur?
Onze professionele trainingsacteurs kunnen alle mogelijke situaties spelen, zonder dat ze daar zelf emotioneel bij betrokken zijn. Onze acteur -die tevens trainer en coach is- stelt zich op als levend leermiddel en laat het gedrag zien dat jij nodig hebt om gericht te oefenen en te experimenteren. Precies volgens jouw instructies. Om je te helpen daagt de acteur je uit om je lastigste situaties in te brengen en te oefenen met nieuwe communicatietechnieken. Met verbale en non-verbale communicatie.

Het mooie is dat je geen rekening hoeft te houden met de gevoelens van de ander en dat je zonder remmingen kunt experimenteren met wat bij jou en de situatie past. Zo kun je uitproberen wat wel en wat niet werkt.
We snappen dat dat best spannend lijkt en -eerlijk is eerlijk-, dat is het de eerste paar minuten ook wel een beetje. Maar we creëren een relaxte sfeer, waardoor je al snel op je gemak bent.

Waar iedereen het achteraf altijd over eens is: het is vooral ontzettend leerzaam.

Trainen volgens Oraki

Ons rotsvaste geloof is dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. We helpen jou om veilig uit je comfortzone te stappen. Dat doen we praktisch, persoonlijk, resultaatgericht en met een hoog doe-gehalte. Je krijgt veel ruimte om jouw praktijksituaties in te brengen en je eigen keuzes te maken (eigenaarschap). Wij trainen volgens het leerprincipe 10-20-70. Onze programma’s zijn veelzijdig en inspirerend. Want leren mag best leuk zijn. Toch?

Meer over Trainen volgens Oraki

Opzet Zomerschool workshop

Communicatieve vaardigheden verbeteren  |  Communicatielab

Zomerschool-workshop-Oefenen-communicatieve-vaardigheden-2

INHOUD van de WORKSHOP

Jij en de andere deelnemers bepalen helemaal wat we gaan doen. Wat júllie meenemen en inbrengen wordt behandeld, zodat iedereen op een persoonlijke manier zijn of haar communicatieve vaardigheden kan verbeteren.
Dus de deelnemers bepalen voor 100% het programma!

DUUR VAN DE WORKSHOP

In één ochtend (09.30 – 14.00, inclusief lunch) ben je weer scherp en communicatief vaardiger.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 3, maximaal 6 deelnemers

LOCATIE

De OPEN workshop wordt gegeven op onze vaste trainingslocatie in Nijkerk (goed bereikbaar met OV).

IN-COMPANY doen we uiteraard bij jou op locatie.

AANPAK

Eén voor één oefent iedere deelnemer zijn of haar aar eigen casus met de trainingsacteur. Samen werken jullie toe naar jouw succeservaring, waarin je nieuwe communicatie effectief is.
Tijdens het oefenen geeft de acteur (gevraagd en ongevraagd) advies en tips. Ook de andere deelnemers doen actief mee door feedback te geven. Op die manier leer je ook van elkaar.

Omdat we het geregeld horen (van mensen die nog nooit met een trainingsacteur van Oraki samengewerkt hebben), stellen we je gerust: onze acteur is er niet om het jou extreem moeilijk te maken! Integendeel, hij of zij ziet het juist als uitdaging om samen met jou toe te werken naar een stevige succeservaring.
Wat daarbij helpt is dat jij op ieder moment een time-out kunt nemen, bijvoorbeeld als je even vastloopt en/of een gerichte tip wil. Ook de acteur (die tevens trainer en coach is) kan je oefening tijdelijk pauzeren om je verder op weg te helpen, bijvoorbeeld met feedback, een korte toelichting bij een specifieke communicatietechniek of een tip.
De andere deelnemers mogen ook tips geven als jij dat wil.

Je oefent net zolang tot je helemaal tevreden bent over jouw communicatie in jouw (lastige) situatie.

Communicatieve vaardigheden verbeteren is soms best een uitdaging, maar samen kunnen we gerichte stappen zetten naar een effectievere manier van communiceren.

Workshop Communicatieve vaardigheden verbeteren 2

Communicatieve vaardigheden verbeteren  |  Communicatielab

Nu met 20% zonnige zomerkorting!

IN-COMPANY WORKSHOP

Communicatieve vaardigheden verbeteren  | Communicatielab

voor 1 groep (max. 6 deelnemers) in jouw bedrijf of organisatie

Van €880 voor slechts €690 per groep

Wil je deze workshop in jouw bedrijf of organisatie laten geven? We komen graag naar jullie toe.

Of willen julie iets anders, korter/langer of een combi met andere workshops? Maatwerk zit in ons DNA, dus geen probleem.

Zijn er meer dan 6 mensen geïnteresseerd? Ook dan zijn er meerdere opties.

 

Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

OPEN WORKSHOP

Communicatieve vaardigheden verbeteren  |  Communicatielab

voor als je individueel wil deelnemen

Van €365 voor slechts €290 per persoon

Deze training geven wij alléén in-company (groepen of 1-op-1). Vraag naar de mogelijkheden voor maatwerk via planning@oraki.nl of 035-6267484.
Workshop Communicatieve vaardigheden verbeteren 1

Andere Zomerschool workshops

 

Wil je deze workshop in jouw organisatie laten geven? Dat doen we graag. 
Een andere vraag over de Zomerschool?

Laat het ons weten via dit formulier en je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie. Beloofd!

Als je ons belt, kunnen we je nog sneller en persoonlijker informeren. Je bereikt ons op 035 – 626 74 84.

 • Leuke mensen ontmoet, Rebekka was ook fijn behulpzaam, niets forcerend , doorvragen, uitvragen, fijn om cursus van te krijgen.

  Karin Klaver

 • Wij hebben –net als Oraki- ‘eigenaarschap’ en ‘verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel. Oraki heeft ons uitstekend geholpen om doelgericht met elkaar in gesprek te gaan zodat elke medewerker eigenaar is van persoonlijke ontwikkeling en te behalen resultaten.

  Wouter Slob

 • Ik word steeds helemaal enthousiast over de wijze waarop jullie mensen in beweging zetten.

  Wies Kloosterhuis

 • De trainers en coaches van Oraki schakelen makkelijk tussen abstractie en praktijk, denken mee en leveren maatwerk. Spreken de taal van onze medewerkers én managers en begrijpen waar het in onze organisatie om gaat.

  Mariëlle Sluiter | Gemeente Zeist

 • De trainers van Oraki sluiten aan bij de realiteit en dragen met enthousiasme kennis uit.

  Barry Oeljee

 • Oraki heeft ons traject op een zeer betrokken, authentieke en enthousiaste manier begeleid. Dat heeft geleid tot een resultaatgerichtere organisatie.

  Risa Homan

 • Oraki: fris, professioneel en prettige mensen (ook niet onbelangrijk).

  Grytsje Klazema

 • Oraki: praktisch en resultaatgericht.

  Jeannette Jonkman | Gemeente Kampen

 • Oraki creëert een fijne, informele en laagdrempelige sfeer. Geen ellenlange theorie, maar inspirerende, praktische, toepasbare praktijkoefeningen.
  De trainer is duidelijk, direct en houdt je een spiegel voor, met als doel zelf na te denken en inzicht te krijgen in de situatie.

  Tanja Leguijt

 • Authentiek bedrijf dat werkelijk bijdraagt aan verandering. Empathisch en ontwapenend eerlijk. Laten je in je waarde.
  Ze geven inspirerende, onderscheidende, creatieve workshops. En niet onbelangrijk; praktisch en toepasbaar.

  Cees van Wijnen

 • Oraki = flexibel en toegankelijk.

  Margot Fisser

 • Niet alleen een mooi verhaal maar echt meedenkend, praktisch en aanpassend aan de wens van de klant i.p.v. andersom.

  Jessica Siegers | Gemeente Slochteren

 • Een mooie spiegel: ik zie dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Veel impact: we kunnen nu al beter onze ontwikkeling zelf vorm geven. Dat geeft houvast om met alle veranderingen bij onze gemeente om te gaan.

  Maamke Schouten

 • Oraki ondersteunde onze afdeling bij een Cultuurdag: natuurlijk, met een doel voor ogen en een prima resultaat! De “gedoetjes” werden door goede acties opgelost.

  Wil Reijnders

 • Iedereen was positief over jullie training, ook de mensen bij wie het wat ’schuurde’. Jullie benadering was altijd respectvol. De samenwerking tussen jullie als trainers en ons als managers was mooi. Ik ben onder de indruk van wat we bereikt hebben.

  Sander de Bruin

 • Meedenkend, sensitief, origineel, deskundig, klantvriendelijk, praktijk- en resultaatgericht. Oraki verkoopt geen gebakken lucht, snelle praatjes, maar gaat echt op de inhoud zitten. De trainers zijn betrokken bij een succesvolle toepassing in de praktijk.

  Siefko Oosterhuis | EMCO-groep

 • Het enthousiasme maar ook de professionaliteit, humor, persoonlijke touch en flexibiliteit waarmee jullie trainen en de trainingen organiseren is heel speciaal en super prettig om als opleidingscoördinator mee samen te werken. jullie geven energie!

  Suzanne van Lijf

 • De kracht van de trainer is zijn open respectvolle houding in combinatie met zijn vakkennis, ervaring, geduld en gedrevenheid. Daardoor voelen mensen zich veilig om zichzelf te zijn en zetten ze net een stapje extra.

  Marijke Pruijs

 • Laagdrempelig, doortastend, eerlijk, puur.

  Ingrid Christ

 • Hun kracht is dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij de medewerker zelf blijft liggen. Oraki biedt een helpende hand voor wie hem aan wil pakken. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat ontwikkeling vraagt om een eerlijke en open blik op jezelf!

  Bart van Loenen

 • Waarom Oraki?
  Prettig in de samenwerking, goede trainingen en trainers die het vak met hun hart doen. Cursisten voelen zich meteen op hun gemak bij de training. Er is vertrouwen en dit komt de training zeker ten goede!

  Marjo Tot

 • Oraki helpt mensen om te ontwikkelen op een manier die past. Met oprechte aandacht voor mensen. Door te vertrekken vanuit oprechte aandacht, en van daaruit bezig te zijn met de dingen die er echt toe doen, komt ontwikkeling op gang.

  Dennis Vork

 • Actief luisterend oor; scherpe analyses; zelf de keus vwb trainer en in staat om zowel een groep als een individu op respectvolle wijze een spiegel voor te houden.

  Karin Bosga

 • Wij kiezen voor Oraki omdat gevoel en inhoud kloppen !

  Herman Bruins

 • Oraki orakelt niet, is niet zweverig, maar gaat naast de opdrachtgever staan. En als dat nodig is met de voeten in de "modder".
  Oraki laat betrokkenheid zien, speelt in training in op wat er leeft in de organisatie.

  Anoniem

 • Oraki had oprechte aandacht, met veel tijd voor de uitvraag. De deskundigheid en flexibiliteit sloot goed aan bij de vraagstukken van teams. Samenwerken met de trainer van Oraki leidde tot win-win situaties. Hij gaf ruimte zonder de regie te verliezen.

  Marianne Juk

 • Een teamdag waarin helder werd waar het in de samenwerking aan schortte. Vooral de creatieve werkvormen spraken erg aan. We zijn met goede voornemens terug gegaan en gaan het geleerde in praktijk zien te brengen.

  Conny Hesse

 • Samen met Oraki hebben we de trainingen ‘Resultaatgericht samenwerken’ vormgegeven en uitgevoerd. Een zeer plezierige samenwerking. Oraki is pragmatisch, helder en zonder ‘opsmuk’. Zaken worden benoemd zoals ze zijn, met respect voor iedereen.

  Anoeska Mosch

 • De trainer staat open voor dat wat zich aandient en sluit aan bij de verschillende deelnemers. Kracht in deelnemers naar boven halen. Inspiratie voor ontwikkeling en groei.

  Monique Damen

 • Iedereen weet dat je bij Oraki niet wegkomt met vage voornemens of halfbakken afspraken. Ik zelf kreeg ook feedback, en wel zodanig dat het direct bruikbaar is.

  Jan van Ginkel

 • Met zulke enthousiaste cursusleiders word je zelf ook enthousiast.

  Margaret Bakkum-Vos

 • Sterk in ruimte geven aan medewerkers binnen vastgestelde kaders, scherp in bevragen en benoemen van concrete doelen.

  Adrian Lammers

 • Wat me bij Oraki het meest frappeert is de heldere toonzetting waarmee ze de cursist direct raken.

  prof. dr. ir. Kasper Boon | HEMA academie

 • Kwaliteit/betrokken/persoonlijk, maatwerk voor medewerkers en manager.

  Rob van der Mark

 • Met de hulp van Oraki is het gelukt de gesprekscyclus echt in te vullen en daar profiteren wij "dagelijks" van. Sterk in de aanpak is dat er ingespeeld is op onze praktijk, onze werkelijkheid, ons verhaal en dat voelt goed.

  Gerold den Haan

 • Oraki raakt mensen !

  Egbert van Woerkens | gemeente Wijk bij Duurstede

 • Oraki en haar medewerkers: een met zorg en aandacht, gerichte persoonlijke aanpak naar de wens van de klant. Daarbij gaan jullie gelukkig lef en verandering niet uit de weg terwijl zeker een positieve en veilige (leer)omgeving gecreëerd wordt.

  Kirsten Rondeel | Gemeente Oost Gelre

 • Als ik denk aan wat jullie gedaan hebben: Teamcoaching, procesbegeleiding, invoer nieuwe HR-cyclus, presentatietraining, persoonlijke ontwikkeling. Als ik denk aan hoe jullie dat gedaan hebben: basic en pragmatisch, informeel, creatief, maatwerk.

  Miranda de Wolff

 • Betrokken, gedreven, persoonlijk, echt, in verbinding.

  Marja Kamermans | Gemeente Schouwen-Duiveland

 • Oraki is er in geslaagd om op een ontspannende manier een voor veel mensen spannend onderwerp bespreekbaar te maken. Zij maken het veld rijp om het zaadje te kunnen planten. Het laten groeien tot een mooie plant is de taak van onszelf.

  Michelle Mengerink

 • Oraki spreekt mij aan omdat ze in hun trainingen creatieve werkvormen gebruiken, waarin elke cursist tot zijn recht komt. Aan het eind staan er concrete afspraken op papier om het geleerde in de praktijk toe te passen.

  Lea Luijten

 • Oraki zoekt naar een aanpak die past bij het vraagstuk en de medewerkers in de organisatie. Ze werken vanuit betrokkenheid en de kracht van medewerkers, zonder de organisatievraag uit het oog te verliezen.

  Els Welsink | Gemeente Smallingerland

 • Met Oraki bereik je op mensgerichte wijze resultaten.

  Henriëtte de Jong

 • Betrokken, in verbinding en doortastend. Zo ervaar ik Oraki. En onze medewerkers voelen zich vanzelf veilig om te leren. De trainingen van Oraki zetten je in beweging!

  Angelina Carol